Schilderwerken Informatie

Voor objectieve informatie en tips over schilderwerken ben je hier op het juiste adres. Voor alles wat je maar weten wilt over schilderwerken, schilders en methoden of technieken om te schilderen kun je hier terecht. Niets staat jou nu nog in de weg om alles in en om het huis van een nieuw kleurtje te voorzien. Het maakt niet uit of je zelf de kwast ter hand wilt nemen of een schilder wilt inhuren. Als je aan de informatie hier niet voldoende hebt, dan geven we je graag persoonlijk advies of we sturen je een uitgebreid informatiepakket op.

Binnenschilderwerk

schilderen plafond

In de woning is een groot aantal schilderwerken te vinden. Want bijna elk oppervlak in huis is geschikt om een kleurtje te geven. Iedereen weet wel dat de binnenmuren en de plafonds geschilderd kunnen worden. En ook de trap wordt in veel woningen bij wijze van experiment weleens geschilderd. Maar wat dacht je van de ramen, deuren, trap en de meubels. Ook dat zijn schilderwerken die de moeite waard zijn. Zelfs van de badkamer met al zijn vocht kun je nu dankzij moderne waterbestendige verfsoorten een hippe eigentijdse omgeving maken. Ook de kinderkamer, gyproc of tuinhuis kan geschilderd worden.

Buitenschilderwerk

buitenschilderwerk

Je huis is jouw visitekaartje en de kleuren van de woning kunnen dat alleen maar versterken. Geef de gevel eens een nieuwe frisse uitstraling en schilder hem met acrylverf of met kalkpleister. Met dat laatste product zorg je er meteen voor dat allerlei oneffenheden op een onzichtbare manier worden gecamoufleerd. Kalkpleister is bij uitstek geschikt voor schilderwerken aan landelijke woningen, maar komt ook uitstekend uit de verf op een mooie stadsvilla. Maar schilderwerken buitenshuis hoeven niet meteen groots en ingrijpend te zijn. Je kunt voorzichtig beginnen met het verven van een raamkozijn of een deur.

Prijs schilderwerk

Wat schilderen?Gemiddelde totaalprijs
Plafond schilderenSpuiten: €6 per m²
Verven: €10 - €20 per m²
Binnenmuur schilderen€15 - €20 per m²
Buitenmuur schilderen€20 - €40 per m²
Trap schilderen€15 - €20 per trede
Deur schilderen€60 - €100 per deur
Raam schilderen€15 - €25 per raam

Schilderwerken kun je net zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Wie veel geld heeft kan zijn huis een totale make-over te geven. Voor de kleine portemonnee volstaat misschien een klein potje verf met een kwast om een meubeltje een nieuwe kleur te geven. In het volgende overzicht krijg je een idee van de prijs van schilderwerken. Plafond schilderen: 10 – 20 euro per m2 (of spuiten 6 euro per m2). Binnenmuur schilderen: 15 – 20 euro per m2. Buitenmuur schilderen: 20 -40 euro per m2. Trap schilderen: 15 – 20 euro per trede. Deur schilderen: 60 – 100 euro per deur. Raam schilderen: 15 – 25 euro per raam. Alles is natuurlijk afhankelijk van het type schilderwerk

schilderwerk

Welke verf kiezen ?

kiezen verfsoort

De keuze aan verschillende soorten verf is erg groot. Elke verf heeft zijn eigen kenmerken en samenstelling. De soort verf is ook sterk bepalend voor de uitstraling van de schilderwerken. Je kunt een soort verf kiezen op basis van je voorkeuren. Wil je een glad uiterlijk of een bepaalde structuur? Wordt de verf gebruikt in een droge of een vochtige ruimte? Als je al je wensen op een rij zet rolt daar vanzelf een geschikte verfsoort uit, zoals krijtverf, tadelakt, acrylverf, latexverf of structuurverf. Als je het moeilijk vindt om je wensen te vertalen in een verfsoort kun je een professionele schilder om advies vragen.

Professionele schilder inschakelen of zelf doen?

Ga je het schilderen zelf doen of huur je daarvoor een schilder in? Dat is één van de belangrijkste vragen bij elk schilderwerk. Het antwoord moet je zelf geven. Als je het leuk vindt om een schilderklus aan te pakken is er geen enkele reden om het uit te besteden. Maar als je ertegen op ziet, weinig tijd hebt of gewoon niet graag met een kwast loopt te zwaaien kun je een beroep doen op een professionele schilder. Dan ben je in elk geval verzekerd van een mooi, netjes geschilderd resultaat en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Offerteservice voor schilderwerken

Om een geschikte schilder voor jouw schilderwerk te vinden kun je gebruik maken van de offerteservice op deze website. Dat werkt heel eenvoudig. Leg eerst uit hoe jouw schilderwerk eruit ziet en welk deel van het schilderwerk je wilt uitbesteden. Zoek in het overzicht met schilders een aantal bedrijven in jouw regio uit en lees de reviews van hun klanten na. Selecteer dan een aantal schilders waar je misschien wel mee in zee wilt gaan en vraag hen om een offerte uit te brengen op jouw schilderwerk. Binnen twee dagen krijg je de offertes thuis gestuurd en daarmee kun je een geschikte schilder uitzoeken.

Artikels

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest