Vochtwerende verf: voorkom schimmel en vochtproblemen

De muren in ruimtes die gevoeliger zijn voor vocht moeten goed aangepakt worden, zodat vocht niet in de muren gaat zitten. Gewone verf is hier niet geschikt voor, want dit is niet bestand tegen vocht en schimmel en kan gemakkelijk gaan bladderen. Je kunt voor je schilderwerk daarvoor een vochtwerende verf gebruiken. Het is wel belangrijk, dat als je vochtproblemen hebt, dit eerst op te lossen. Vochtproblemen als lekkage, opstijgend vocht en doorslaand vocht zorgen ervoor dat vocht in de woning kan blijven komen en daar zal een vochtwerende verf op de lange duur ook niet tegen bestand zijn. Schimmel kan dan blijven terugkomen en zelfs uitbreiden, met alle benodigde gezondheidsklachten tot gevolg. Er zijn diverse ruimte in huis die zeer geschikt zijn om door de schilder met vochtwerende verf te laten behandelen.

De badkamer

De badkamer is een ruimte waar je veel met vocht te maken hebt, ook zonder dat je vochtproblemen hebt. Door het douchen, stijgt de luchtvochtigheid in de ruimte en als er ook geen goede ventilatie is dan kun je erg veel last krijgen van condensatie in de badkamer. Om de muren van de badkamer in goede conditie te houden is een vochtwerende verf vereist. Het gebruik van deze verf heeft in deze ruimte vele voordelen. Je kunt namelijk met een doek de muren gemakkelijk droog maken en vocht trekt niet in de muur maar blijft op de muur. Hierdoor krijgt vuil geen kans om in de muur te trekken. Ook maakt schimmel geen kans meer, wat veel beter is voor de gezondheid.

De kelder

De kelder is nog zo’n ruimte die gevoelig is voor vocht. Vooral opstijgend vocht kan voor vochtproblemen in de kelder zorgen. Mocht je grote vochtproblemen in de kelder hebben, dan is het hier ook van belang om eerst deze vochtproblemen op te lossen, voordat je de keldermuren met een vochtwerende verf gaat behandelen. Maar keldermuren die behandeld zijn met een vochtwerende verf zullen niet meer gevoelig zijn voor vochtplekken of schimmel en zijn veel beter schoon te houden.

Binnen- en buitenmuren

Je kunt voor je schilderwerken ook een vochtafstotende verf gebruiken op de binnen- en buitenmuren van je huis. Deze verf is in verschillende kleuren verkrijgbaar dus je zult altijd een kleur kunnen vinden die bij je interieur past. De buitenmuren behandelen met deze verf heeft tot voordeel dat de buitenmuren veel beter schoon te houden zijn en de muren minder vaak een onderhoudsbeurt nodig hebben.

Copyright © 2016-2017 Schilderwerken Snel. Alle Rechten Voorbehouden